Beste reistijd voor Vietnam

De beste reistijd Vietnam verschilt nogal per regio die je wil bezoeken. Er zijn kortweg drie verschillende soorten klimaat in Vietnam: het noorden, het midden en het zuiden. De hoeveelheid neerslag verschilt ook per regio. Het is daarom aan te raden om verschillende gebieden met elkaar te vergelijken. Hieronder vind je een overzicht van de beste maanden om een bezoek te brengen aan Vietnam.

Beste reistijd Vietnam

 

Het noorden van Vietnam

Het noordelijke deel van Vietnam ligt ten opzichte van andere regio’s verder van de evenaar. Daarnaast bestaat het landschap uit verschillende bergen. Voornamelijk in de winterperiode ligt de gemiddelde temperatuur daarom lager dan in de rest van het land. In dit gebied zijn een korte broek en t-shirt met korte mouwen daarom zeker niet voldoende om je warm te houden. In hogergelegen delen heeft het begin vorig jaar zelfs gesneeuwd. De kans op een warm bezoek aan het noorden van Vietnam is het grootst in de maanden juni tot en met augustus. Daar wordt het zelfs het warmst. De beste tijd om af te reizen naar deze regio loopt van oktober tot en met december. Dan is de temperatuur niet op z’n allerhoogst en valt er minder neerslag. Tevens kun je na januari, als de koudste periode is geweest, ook prima het noorden van Vietnam bezoeken.

 

Het midden van Vietnam

In het midden van Vietnam daalt de temperatuur veel minder dan in het noorden. Koud zal het er niet snel worden. De grootste kans op hoge temperaturen (rond 40°C) heb je in de maanden juli en augustus. In de herfst valt er gemiddeld genomen de meeste neerslag, al kan er ook in de andere maanden een tropische regenbui vallen. De beste tijd om naar het midden van Vietnam af te reizen is als het in Nederland lente is.

 

Halong Bay Vietnam

 

Het zuiden van Vietnam

De verschillen qua temperatuur zijn het kleinst in het zuiden van Vietnam. De kou waarmee de noordelijke stad Hanoi te maken krijgt, wordt nooit bereikt in het zuiden. Echter, de zomers zijn hier vaak weer iets minder warm. De zomers in het zuiden verlopen vaker nat. Daarnaast is de regen in de maanden mei tot en met oktober langer aanwezig. Na een fixe regenbui kunnen de straten in en om Ho Chi Minh stad zelfs blank staan. De beste reistijd voor het zuiden van Vietnam is december tot en met maart.

 

Grote verschillen

Qua klimaat zijn er dus grote verschillen waar te nemen voor Vietnam. Als we twee maanden moeten kiezen die het prettigst zijn om naar Vietnam af te reizen dan zijn dat februari en maart. December en januari kunnen ook prima zijn, maar vooral in januari is de kans op koud(er) weer het grootst.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *