Bezienswaardigheden in Mexico Stad

Ben jij op zoek naar een spectaculaire vakantiebestemming? Dan is Mexico Stad (ook wel Mexico City genoemd) absoluut een aanrader. Hoewel er door sommigen beweerd wordt dat Mexico City gevaarlijk is, maar als je gewoon de toeristische plekken bezoekt en je ’s avonds in je eentje de straat op gaat, hoef je hier niet bang voor te zijn. Hieronder vind je meer informatie over een vakantie naar Mexico, de beste reistijd om af te reizen naar dit mooie land in verband met het weer en vind je informatie over bezienswaardigheden in Mexico Stad die je niet mag missen.

Op vakantie naar Mexico

Als je op vakantie gaat naar Mexico, is het verstandig om je een beetje te verdiepen in de beste reistijd om naar dit land af te reizen. In de zomer kan het in Mexico erg heet zijn, dus als je liever in een tijd gaat dat het minder warm is, kan je het beste in het voor- of najaar naar Mexico gaan. Je zult dan nog steeds profiteren van temperaturen boven de 20 of zelfs 25 graden, maar je zult minder te maken krijgen met temperaturen van 35 graden of hoger.

Bezienzwaardigheden in Mexico Stad

In Mexico Stad stikt het van de meest bijzondere bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen. Bovendien kan je in deze prachtige wereldstad genieten van de echte Mexicaanse cultuur, heerlijk eten én natuurlijk heerlijk weer, vanwege het gunstige klimaat in Mexico Stad. Wil je meer weten over Mexico Stad? Lees dan gauw verder om te ontdekken welke bezienswaardigheden je écht niet mag missen.

Chapultepec

Chapultepec is een heuvel in Mexico Stad, gelegen in het district Miguel Hidalgo. Op deze heuvel vind je sporen van beschaving die wel teruggaan tot de vierde eeuw. Bovendien vind je hier een heerlijk park waar je lekker kan ontspannen na een dag in de drukke stad.

Nationaal Museum voor Antropologie

Als je geïnteresseerd bent in antropologie en de oude cultuur van Mexico, is dit museum absoluut de moeite van het bezoeken waard. Dit museum kan je gemakkelijk combineren met een bezoekje aan het park in Chapultepec, omdat het museum in dit park ligt. Dit museum wordt ook wel het beste museum van Mexico genoemd, dus als je in Mexico Stad bent, kan je dit eigenlijk niet overslaan!

 

Plaza de la Constitución

Houd je van mooie architectuur? Dan is het Plaza de la Constitución, ook wel bekend als het Zócalo, een prachtige plek om te bezoeken. Dit plein vind je in het historische centrum van Mexico Stad en het is omringd door schitterende gebouwen, waaronder een prachtige kathedraal.

Templo Mayor

Templo Mayor was de belangrijkste tempelpiramide van Tenochtitlan, de hoofdstad van de Azteken. De tempel is niet meer volledig intact, maar het bezoeken van de restanten van deze tempel is nog steeds de moeite waard, vanwege de bijzondere geschiedenis en architectuur van het gebouw.

En nu…

Ben je enthousiast geworden over de bezienswaardigheden Mexico Stad? Dan is het tijd om je vliegticket te boeken, je koffers te pakken en deze prachtige stad te ontdekken. Wij wensen je alvast een fijne vakantie toe!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *