De mooiste Canadese meren

Canada staat bekend om haar schitterende natuur. Als mensen aan Canada denken, denken ze vaak aan prachtige, besneeuwde bergtoppen en denken ze aan de vele meren die Canada rijk is. Vanwege dit vele natuurschoon is Canada een land dat je absoluut een keer moet bezoeken. Wij vertellen je graag welke meren de mooiste meren van Canada zijn die je absoluut moet bezoeken als je besluit om af te reizen naar Canada.

Lake Louise

Lake Louise vind je in Banff National Park. Dit meer is waarschijnlijk het meest bekende meer van Canada en dat heeft een reden. Je hebt hier een prachtig uitzicht op zowel het meer als de omringende bergen. Wel is het erg toeristisch bij Lake Louise, vanwege de bekendheid van dit meer. Als je minder toeristische plekken wil bezoeken, kan je dit meer misschien beter overslaan.

 

 

Emerald Lake

Emerald Lake is gelegen in Yoho National Park. Het meer heeft een spectaculaire, smaragdgroene kleur (vandaar de naam “Emerald Lake”) en het meer is bovendien het grootste meer in het Yoho National Park. Je kunt hier ’s zomers een kano huren om de omgeving te verkennen; in de winter is het meer dichtgevroren.

Moraine Lake


Moraine Lake ligt, net zoals Lake Louise, in Banff National Park. Dit park is een mooi alternatief als je Lake Louise te toeristisch vindt. Dit meer heeft een ruigere uitstraling dan Lake Louise, vanwege de puntige en ruige bergtoppen die het meer omringen. Een absolute aanrader, ook vanwege de rust.

 

 

Peyto Lake

Peyto Lake wordt ook wel het mooiste meer van de Canadese Rocky Mountains genoemd. Dit meer heeft een prachtige, heldere blauwe kleur die wordt veroorzaakt door de bergkristallen in het water. Het meer is goed te bereiken en ligt langs één van de mooiste autoroutes ter wereld.


Bezoek de mooiste meren van Canada

Ben je enthousiast geworden over de prachtige meren die je in het land kunt bezoeken? Dan heb je een visum nodig voor Canada en boek snel je vliegticket naar dit prachtige land. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *