De top drie van bezienswaardigheden in Sri Lanka

Ga jij op vakantie naar Sri Lanka? Dan heb je een uitstekende keuze gemaakt voor een spectaculaire vakantiebestemming! In Sri Lanka zijn er diverse bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben. Wel is het belangrijk om op tijd een visum voor Sri Lanka aan te vragen, omdat je om Sri Lanka te bezoeken, een visum nodig hebt. Hieronder leggen we je uit hoe je online een visum voor Sri Lanka kunt aanvragen en welke bezienswaardigheden je moet bekijken als je dit mooie land bezoekt.

 

Een visum voor Sri Lanka aanvragen

Het aanvragen van een visum voor Sri Lanka moest vroeger via de ambassade gedaan worden. Dit zorgde voor een hoop heen-en-weer gereis naar de ambassade. Dit kostte mensen vaak een hoop gedoe, een hoop reistijd en veel geld. Tegenwoordig is dit allemaal een stuk beter geregeld. Je kunt je visumaanvraag voor Sri Lanka nu gewoon online regelen, door een zogenoemd e-visa aan te vragen. De visumaanvraag is dan binnen een aantal dagen afgehandeld, waardoor je ook minder lang op je visum hoeft te wachten dan vroeger het geval was.

 

Wat zijn de kosten voor een visum naar Sri Lanka?

Heeft u een visum voor Sri Lanka nodig? U kunt online een visum Sri Lanka aanvragen, dit kost u doorgaans €49,95. Dit geldt alleen voor een visum dat geldig is voor toerisme. Op het moment dat je een zakelijk visum nodig hebt, ga je meer geld betalen voor het visum.

 

Bezienswaardigheden in Sri Lanka

Snel nou dat je je visum al helemaal geregeld hebt. Je bent klaar voor vertrek! Wat ga je dan bezoeken in Sri Lanka? Wij hebben een aantal tips voor je. Ga bijvoorbeeld naar de Heilige Stad Anuradhapura. Deze oude hoofdstad stikt van de historische bezienswaardigheden, variërend van ruïnes uit de 10e eeuw voor Christus tot kloosters, tempels en paleizen. Ook is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Woudreservaat Sinharaja. Hier kan je genieten van de prachtige natuur in Sri Lanka in de vorm van een nationaal park waar diverse zoogdieren leven, zoals olifanten en luipaarden. Je kunt met een gids door het nationale park heentrekken, zodat je zeker weet dat je de mooiste plekken van het park te zien krijgt én zodat je zeker weet dat je je niet op onveilig gebied begeeft. Tenslotte is de stad Kandy een aanrader als je in Sri Lanka bent. Kandy heeft een prachtige ligging tussen de bergen en wordt ook wel één van de mooiste steden van Sri Lanka genoemd. Een absolute aanrader dus!

 

 

Op naar Sri Lanka!

Ben je enthousiast geworden over Sri Lanka en de schitterende plekken die je in dit mooie land kunt bezoeken? Boek dan snel je reis. Wij zijn er zeker van dat je er geen spijt van zult krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *