Een vakantie naar het mooie Cuba!

Een onvergetelijk bezoek

Veel mensen denken bij een vakantie naar Cuba specifiek aan een aantal dingen, zoals de Cubaanse sigaar, oude auto’s, rum, Che Guevara en de salsa. Veel mensen zien ons land als het land met de windmolens en de klompen dragende bevolking, maar deze vooroordelen kloppen niet. Echter, de eerdergenoemde voordelen van Cuba zijn wel juist. Het zijn gelukkig geen negatieve zaken, want veel mensen kiezen juist voor Cuba vanwege deze punten. Dat maakt een bezoek aan het Caribische land een onvergetelijke ervaring.

 

Vakantie Cuba

Het land Cuba

Cuba is bij veel mensen bekend door een aantal zaken. Een daarvan is natuurlijk de politieke situatie. Deze kunnen we daarom niet onbespreekbaar laten. Het is alweer meer dan 60 jaar geleden dat de Cubaanse revolutie zijn intrede deed. De gevolgen zijn daar op de dag van vandaag nog steeds terug te zien. Iconen als Che Guevara en de voormalige president Fidel Castro zijn wereldwijd bekent. Sinds de revolutie is het land een isolement terecht gekomen. De Cubaanse bevolking mag het land nauwelijks uit en doordat er een handelsembargo van de VS is opgelegd, kan er niet worden geïmporteerd of geëxporteerd. Cuba is daarom een van de weinige landen waar je geen McDonald’s tegen zult komen. Dit maakt het land daarom wel weer zo speciaal. Het Caribische land is de laatste jaren wel aan veranderingen onderhevig. Zo heeft de regering geïnvesteerd in culturele projecten, waardoor het toerisme en daarmee ook de economie een flinke boost heeft gekregen. Wil je het mooie land daarom bezoeken, dan is enige haast geboden, aangezien het alsmaar populairder wordt onder veel toeristen. Authenticiteit is iets dat nu nog geldt in een land als Cuba, maar voor hoe lang weet niemand.

 

Uitjes en bezienswaardigheden in Cuba

Het imago van Cuba is aan het veranderen. Zo wil ze een zonvakantie land zijn, wat bekend staat om z’n rum, retro auto’s en natuurlijk de salsa. Dit is niet zo heel gek, aangezien het land ten overvloede beschikt over deze dingen. Een plek in het Caribisch gebied is in het bijzonder uitgegroeid tot de populairste bestemming: Varadero. Ook steden als Havana en Santiago de Cuba zijn zeer in trek bij de vakantiegangers. Elke dag treden er wel bekende Cubaanse artiesten op. Als je op zoek bent naar het koloniale verleden van Cuba dan moet je zeker een bezoek brengen aan Trinidad. Een groot deel van het land zijn geschiedenis vind je hier in terug.

bezienswaardigheden Cuba

 

Op vakantie naar Cuba?

Gezien de grote hoeveelheden bezienswaardigheden en de diversiteit aan uitjes, is Cuba uitermate geschikt als vakantieland. Stel de vakantie samen zoals jij dat wilt, want er is genoeg te beleven en te zien. Ook is het mogelijk om een rondreis te maken. Op deze manier kom je in aanraking met alle hoogtepunten die het land te bieden heeft. Lekker genieten op het strand is tevens goed mogelijk. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je vliegtickets zelf te regelen en bijvoorbeeld een auto te huren. Zo kun je je reis helemaal zelf samenstellen.

 

Vergeet het visum niet!

Besluit je af te reizen naar Cuba, dan heb je een visum nodig. Een goedkoop visum voor Cuba aanvragen is heel gemakkelijk. Door dit online te doen bespaar je veel tijd en rompslomp. Voor een bedrag van zo’n € 25,- wordt het visum per mail naar je verzonden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *